Új biztonsági fényfüggönyök
2009.03.12.
Érintés nélkül működő biztonsági berendezések különleges alkalmazási területekre.

Cégünk 15 éve fejleszt gépbiztonsági rendszereket. Kínálatunkban megtalálható a biztonsági rácsoktól a reteszeken át, az érintés nélküli biztonsági alkalmazásokig minden a kor műszaki színvonalának megfelelő biztonsági berendezés.  Az alábbi cikkben az érintés nélkül működő biztonsági berendezések közül mutatunk be néhány különleges fejlesztést.

Partnerünk, a gépbiztonsági megoldásairól világszerte ismert Schmersal GmbH folyamatosan fejleszti termékeit, különös gondot fordítva arra, hogy termékei minél szélesebb körben alkalmazhatók legyenek.

A világ legkisebb keresztmetszetű 4-es kategóriás biztonsági fényfüggönye

A világ legkisebb keresztmetszetű 4-es kategóriás biztonsági fényfüggönyének fejlesztését két ok motiválta:
•    Gépek felújításakor a biztonsági szint aktualizálásakor gyakran van szükség biztonsági fényfüggöny alkalmazására.  A biztonsági fényfüggöny utólagos beépítésére általában rendkívül kis hely áll rendelkezésre.
•    Alkalmazástól függően, a biztonsági fényfüggönyökkel védett gépek különböző átadó, adagoló, szállító tereiben helyezik el a fényfüggönyt, ami helyigényével a gyártási folyamatot korlátozhatja.
A fenti problémák megoldására a Schmersal leányvállalatán, a Safety Control GmbH-n keresztül kínálja 12 X 20 mm-es keresztmetszetű alumínium profilba épített 4-es kategóriás biztonsági fényfüggönyét.
A fényfüggöny típuskódja SLC 430. A fényfüggöny párokat kiértékelő elektronikával, rögzítő elemekkel és 5m kábellel ellátott csatlakozókkal szállítjuk.

Biztonsági fényfüggönyök IP 69K védettséggel

Az erősen szennyezett, és magas higiéniai elvárásokat támasztó környezet a biztonsági fényfüggönyök alkalmazhatóságát korlátozza. Az említett alkalmazási környezetekben megoldást jelenthet IP 69 K védettségű készülékek alkalmazása. Az IP 69K védettségű fényfüggönyök magas nyomású, 80 °C hőmérsékletű, vízzel tetszőleges irányból történő tisztítása esetén sem lép fel párásodás a készülék házában. A magas szintű védettség lehetővé teszi, a biztonsági fényfüggönyök az élelmiszeripari vágó, őrlő, keverő és csomagológépeken történő alkalmazását.

A biztonsági fényfüggönyök, mint érintés nélkül működő biztonsági berendezések alkalmazási területei a fenti műszaki fejlesztésekkel tovább bővültek.


Forrás : https://www.ntk-kft.hu