Trafag ECL 8439 merülő nyomástávadó
2021.10.14.
Trafag ECL 8439 merülő nyomástávadó
Szintmérés tartályokban biztonsággal

Cikkünkben bemutatjuk Önnek a svájci Trafag cég saját vastag filmréteg-kerámia technológián alapuló merülő nyomástávadóját és annak előnyös tulajdonságait.

• Mobilapplikációval konfigurálható
• Installálás közvetlenül a tartályba egy acélcső segítségével, magas tömítettséggel


Szintmérés tartályokban biztonsággal
 

Alábbi cikkünkben bemutatjuk Önnek a svájci Trafag cég saját vastag filmréteg-kerámia technológián alapuló merülő nyomástávadóját és annak előnyös tulajdonságait.

• Mobilapplikációval konfigurálható

A szenzor nagy előnye, hogy a mérési tartományok konfigurálása a hordozható SMI interfész modul segítségével mobilapplikációval is lehetséges akár az Ön mobiltelefonjáról közvetlenül.

Általában csak a felső árkategóriába tartozó egyedi kialakítású távadók konfigurálhatók valamilyen speciális eszköz segítségével PC-n keresztül.

A Trafag azonban kifejlesztetett egy olyan Androidos alkalmazást, aminek a segítségével a sztenderd kialakítású töltésszint érzékelő távadói is konfigurálhatók mobileszközzel.
Az alkalmazással a paraméterek letölthetők, archiválhatók és szükség esetén visszatölthetők a szenzorra. Meghibásodás esetén tehát egyszerűen csak cseréljük a szenzort majd visszatöltjük rá a paramétereket és már újra üzemkész is a készülékünk.
Ez a funkció sorozatgyártás esetén is hasznos, hiszen az azonos készülékek esetén nincs szükség a többlépcsős beállítások egyesével történő elvégésére, hiszen a már jól bevált beállításokat egyszerűen feltöltjük a szenzorra. Ezzel időt és pénzt takaríthatunk meg.

• Installálás közvetlenül a tartályba egy acélcső segítségével, magas tömítettséggel

A tartályon lévő nyílások és ezáltal az esetleges szivárgási problémák megelőzése érdekében a nyomástávadókat általában felülről, egy kábellel felfüggesztve vezetik be a tartályba speciális nyílásokon keresztül, és a mérendő közegbe merítik.

Mivel az érzékelő és vele együtt a kábel is szabadon lóg a mérendő közegben, ezért számos veszélynek vannak kitéve.
A szabad mozgás eredményezhet mérési pontatlanságot, nem várt mérési eredményt.
Kémiailag agresszív közegben csak speciális külső szigetelésű kábellel szerelt érzékelő használható.
Fennáll annak a veszélye, hogy a kábelköpeny megsérül a telepítés vagy üzemeltetés során, és így folyadék kerülhet a távadóba a kábelhüvely és a kábelvezetékek között, ami nagyon rövid időn belül elektronikai meghibásodást okozhat. Leggyakoribb meghibásodást pont a beázás okozza.

A távadók gyakran kiegészítő súllyal vannak ellátva, hogy megakadályozzák, hogy az áramlással együtt mozogjanak, vagy a tartály falához vannak rögzítve. Különleges kábelvédelem azonban ritkán valósul meg.

A Trafag erre a problémára az alábbi okos megoldást kínálja:

A nyomástávadó a speciális Serto ® csavaros csatlakozóval van ellátva. Ez a fémes tömítés tökéletes tömítettséget biztosít egy egyszerszerű fémcső számára is, melyen a kábel biztonsággal átvezethető a kivezető nyílásig.

Természetesen ez a megoldás valamivel drágább, mint a csupasz kábel, azonban számos előnyt biztosít:

Az adapterrendszer évek óta kipróbált, biztonságos és könnyen telepíthető - mindössze egy fémfűrészre, egy reszelőre és egy villáskulcsra van szüksége. A fém tömítésnek köszönhetően korrózió- és öregedésálló is egyben. Az acélcső és az összeszerelő szerszámok kivételével minden szükséges alkatrészt közvetlenül szállítunk a Trafag nyomásmérővel.
 


 


Technikai inforáció:Forrás : https://www.ntk-kft.hu