Steute robbanásbiztos Ex HS 98 pozíciókapcsoló 1-es és 21-es Zónához analóg kimenettel
2023.02.15.
Steute robbanásbiztos Ex HS 98 pozíciókapcsoló 1-es és 21-es Zónához analóg kimenettel
Az Ex HS 98 termékcsalád egy fontos tulajdonságában különbözik a Steute kínálatában található összes többi robbanásbiztos pozíciókapcsolótól. A hagyományos kapcsoló kimenet helyett analóg jelet szolgáltat...

Az Ex HS 98 termékcsalád egy fontos tulajdonságában különbözik a Steute kínálatában található összes többi robbanásbiztos pozíciókapcsolótól. A hagyományos kapcsoló kimenet helyett analóg jelet szolgáltat, amely az integrált Hall-szenzor által érzékelt működtető vagy dugattyú pozíciójának felel meg. Három standard szabvány közül választható a kimeneti jelszint: 0-20 mA, 4-20 mA vagy 0-10 V.

További előnye a Steute Ex HS 98 pozíciókapcsolónak, hogy robusztus, korrózióálló, rozsdamentes acélfedéllel felszerelt alumínium házzal rendelkezik, ezen kívül magas védelmi osztályok és a DIN EN 50041 szabványnak megfelelő méretek jellemzik. A működtető 4 x 90°-ban elforgatható. Ez azt jelenti, hogy az analóg pozíciókapcsoló rugalmasan integrálható a már meglévő konstrukciókba, nem utolsósorban azért, mert gyárilag egyedileg is programozható, és így ideálisan illeszthető az adott alkalmazásokhoz.

Az eszköz ATEX/IECEx jóváhagyással rendelkezik, robbanásveszélyes gáznál az 1-es és 2-es Zónában, valamint pornál a 21-es és 22-es Zónában történő használat esetén. Előnyeinek köszönhetően ez a robusztus analóg pozíciókapcsoló tökéletesen megfelelő olyan alkalmazásokhoz, mint például a robbanásveszélyes környezetbe telepített tengelyek, szelepek és egyéb vezérlőelemek pontos pozíciófigyelése.

Tovább az online katalógushoz...
 


Forrás : https://www.ntk-kft.hu