Sensopart FA46: A képfeldolgozó szenzorok új generációja
2010.02.19.
SensoPart FA46 típusjelű tárgyfelismerő képfeldolgozó szenzor, bővített funkciókkal és új, intuitív felhasználói interfésszel.

A Sensopart teljesen átépítette a jól ismert FA45 típuskódú képfeldolgozó szenzort, illetve annak paraméterező szoftverét. A fejlesztések céljai: új funkciók integrálása, nagy pontosságú pozíció-érzékelés, a mérési eredményekkel magasabb fokú logikai kombinációk kialakításának lehetősége, ugyanakkor még az FA45-ös szenzor szoftverénél is egyszerűbb, áttekinthetőbb kezelői felület kialakítása. 

Kiterjesztett logikai és kommunikációs funkciók

A gyártó az érzékelési funkciók finomítása során a korábbi, FA45-ös verzió kommunikációs képességeit folyamatosan fejlesztette, így ez a típus is meglehetősen jó kommunikációs képességekkel rendelkezik. Az FA46 jelű típus támogatja az Ethernet/IP terepi busz alkalmazását, illetve automatikus IP akvizíciót DHCP szerverről. A digitális jelkimenetek sokkal szabadabban alakíthatók a felhasználó, illetve az alkalmazás igényeihez. A kiterjesztett logikai funkciók a kimenet magasabb szintű kiértékelését teszik lehetővé. A logikai kapcsolatok kialakításához segítséget ad a menürendszer, de logikai kapcsolatok létrehozásában jártas felhasználó számára lehetőség van a függvények közvetlen bevitelére is.


Egyszerű paraméterezés az intuitíven használható menürendszer által.

Az újra gondolt szoftver képernyő felépítésének köszönhetően, a konfigurálás lépéseit intuitív módon követhetjük a beállítások lezárásáig.  A beállítás négy lépésben valósul meg, az egyes lépések menüjére kattintva beállíthatjuk az adott lépés paramétereit. Amennyiben a paraméterezés során valamely lépés beállításaihoz további információkra volna szükségünk, on-line segítséget kaphatunk. 

Az új szoftver magasabb szintű védelmet nyújt a manipulációkkal szemben. A kritikus beállítások elvégzését külön szinten engedélyezhetjük, a gyakoribb beállítási változtatásokat pedig egy alacsonyabb hozzáférési szinten, külön monitoring eszközön (Senso View)  keresztül engedélyezhetjük. A manipuláció elleni védelem fent említett megoldásával elkerülhető a beállítások rosszindulatú megváltoztatása miatt bekövetkező selejtgyártás, ugyanakkor a gyártósor mellett, a napi igényeknek megfelelően, a lehető legnagyobb szabadsággal konfigurálható az eszköz.

FA46 két verzióban

Az FA46 objektum felismerő képfeldolgozó szenzor két kivitelben elérhető: egy teljes un. full verzió, amely minden lehetséges képességgel rendelkezik, illetve egy un. basic verzió, amely alapfunkciókat kínál rendkívül kedvező ár-teljesítmény aránnyal. Az FA46 képfeldolgozó-család további tagjai hamarosan elérhetőek lesznek: színérzékelő, kódolvasó.
A már jól ismert, és különféle alkalmazási területeken sikeresen alkalmazott FA45 képfeldolgozó szenzor továbbra is a gyártási programban marad. Az FA45 „egy oldalas” kezelőfelülete, robusztus kivitele miatt nagyon népszerű, így ennek alakfelismerő és színérzékelő változatait az NTK Ipari-Elektronikai Kft továbbra is raktárról szállítja.

Teljes körű szolgáltatás

A Sensopart új képfeldolgozó szenzora egyszerűen alkalmazható, olcsó megoldást nyújt képfeldolgozási feladatok megoldására. A szenzor mellett teljes körű szolgáltatással is állunk ügyfeleink rendelkezésére. Széleskörű tapasztalatokkal rendelkezünk képfeldolgozó szenzorok alkalmazásával kapcsolatban. Partnereink igényei szerint támogatjuk a szenzor beüzemelését, saját laborunkban teszteket, illetve helyszíni oktatást, betanítást végzünk. Komplex minőségellenőrzési feladatokra speciális, akár tizenkét kamerás képfeldolgozó rendszerek szállítását is vállaljuk.

Adatlap letöltése a termékről innen.


Forrás : https://www.ntk-kft.hu