Schmersal Protect Select biztonsági kiértékelő
2011.10.13.
rugalmasság, kezelhetőség, biztonság

A Schmersal cég új PROTECT SELECT-elnevezésű, kompakt biztonsági kiértékelője különösebb programozási és gyártóspecifikus paraméter ismerete nélkül is rendkívül könnyen beállítható.


A kiértékelő számos előre beállított, a gyakorlatból merített programmal rendelkezik, amelyekből a felhasználó egyszerűen ki tudja választani az igényeinek megfelelőt – erre utal a „Select” elnevezés is. A kívánt program, egy rövid kérdéssor megválaszolásával, közvetlenül a vezérlőn választható ki.

A kontroller 18 digitális és 2 analóg biztonsági bemenettel rendelkezik, amelyek a 12 programban különféle módon rendelhetők hozzá a 6 biztonsági kimenethez. Ezért a programok működését nagyon egyszerű összehasonlítani a kapcsolási rajzzal. Az eszköz ezeken kívül a 2 analóg bemeneti jelet is képes biztonságosan kiértékelni.

A csupán 52,5 mm-es beépítési szélességű alapváltozaton kívül a Schmersal vezeték nélküli változatot is kínál PROTECT SELECT WL-elnevezéssel. Ennél a változatnál – integrált, biztonságos rádiókapcsolaton keresztül – egy mobileszköz kommunikál a kontrollerrel.

Az OEM-vásárlók rendelhetnek egyedi fejlesztésű változatokat is, amelyeket előre konfi gurált állapotban szállít a gyártó. Ezért a PROTECT OEM-kiértékelők felhasználója tökéletesen tudja használni a kívánt kiegészítő funkciókat is anélkül, hogy a paraméterek beállítására időt és erőfeszítést pazarolna.

A PROTECT SELECT-rendszerrel öt-hat hagyományos biztonsági ellenőrző modult lehet kiváltani. Ezzel a sorozattal a Schmersal-csoport új lehetőséget kínál ahhoz, hogy a kis és közepes alkalmazásoknál, a gépbiztonsági előírásoknak megfelelően, maximális védelmet lehessen kialakítani.

 

További információ itt.


Forrás : https://www.ntk-kft.hu