IDEC Push-in csatlakozási rendszer ipari kapcsolóknál
2020.07.10.
IDEC Push-in csatlakozási rendszer ipari kapcsolóknál
Cikkünkben bemutatjuk, hogy hogyan takaríthat meg időt és ezzel pénz a kontrol panelek vezetékezésével.

Egyszerű a megoldás! Használja az IDEC cég PUSH-IN rendszerű ipari kapcsolóit.


Van egy nagyon régi igaz közmondás – Az idő pénz!

Alábbi cikkünkben bemutatjuk, hogy hogyan takaríthat meg időt és ezzel pénz a kontrol panelek vezetékezésével.

Egyszerű a megoldás! Használja az IDEC cég PUSH-IN rendszerű ipari kapcsolóit.

Ez a legújabb technológiával fejlesztett PUSH-IN rendszer már elérhető a hagyományos kialakítású ipari kapcsolóknál, az YW és HW sorozatnál, ill. a süllyesztett kialakítású CW sorozatnál. Mindhárom sorozat 22m-es furatba rögzíthető és elérhető nyomógombként (világítással vagy anélkül), választókapcsolóként, kulcsos választókapcsolóként, vagy visszajelző lámpaként.

Az elmúlt években az tapasztaltuk, hogy a vezeték rögzítési módok eltávolodnak a hagyományos csavaros rögzítéstől, a „csavar nélküli” technológiák felé. Ilyen jellegű termékek először a DIN sínre szerelhető sorkapcsokon, reléfoglalatokon, PLC-ken ill. egyéb hardver elemeken jelentek meg.
Eleinte ezekhez a rugós csatlakozásokhoz feltétlenül használni kellett csavarhúzót vagy egyéb speciális eszközt a vezeték behelyezéshez.

Az újabb technológiának köszönhetően azonban az IDEC fent említett sorozataihoz már egyéb eszköz használata nélkül is egyszerűen csatlakoztathatja vezetékeit.

A rendszer hatékonysága az alábbi jellemzőknek köszönhető:
A PUSH-IN technológiával a biztos kötésről egy rozsdamentes acélrugó gondoskodik. A rugó a csatlakoztatáskor a vezeték behelyezésével automatikusan kinyílik és a vezeték azonnal stabilan rögzül. Az oldáshoz természetesen elengedhetetlen a csavarhúzó, aminek segítségével, egy egyszerű mozdulattal oldhatja a kötést.
Ez 55% időmegtakarítást is jelenthet a hagyományos csavaros kötési módszerhez képest. Ez pedig jelentős költségmegtakarítást eredményez!

Bizonyíték erre az alábbi videó:
 

 
A biztonságos és megbízható kapcsolatok kulcsfontosságúak, különösen nehéz ipari körülmények között, mint például a folyamatirányításban és a magas rezgésű alkalmazásokban. A PUSH-IN technológia biztos elektromos kötést és könnyű kezelhetőséget garantál, magas színvonal mellett.

Az YW sorozat (22 mm-es ipari kapcsolócsalád) az ipari automatizálási piac összes kulcstermékét kínálja, beleértve a nyomógombot, a megvilágított nyomógombot, a kulcsos- és a választókapcsolót. Költséghatékony megoldást kínál, minőségi kompromisszumok nélkül.



A CW sorozatnál (22 mm-es süllyesztett kivitelű ipari kapcsoló) a magas teljesítmény mellé elegáns megjelenés is társul. Ezt a sorozatot használják az orvosi készülékekben, az élelmiszeriparban és egyéb alkalmazásokban, ahol az esztétika és a megbízhatóság a siker kulcsát jelentik.



A HW sorozat (22 mm-es ipari kapcsoló) kínálja az IDEC legnagyobb kapcsoló és működtető portfólióját az ipari automatizálási piac számára. Legyen szó forgókapcsolókról, választókapcsolókról, kombinált forgó- és nyomógombokról, 4 vagy 5 állású választókapcsolóról, stb…

Forrás : https://www.ntk-kft.hu