Olvasási hiba kizárva: FA 45 kódolvasók minőség-paraméterrel
2009.10.08.
A Sensopart FA 45 kódolvasó a minőségparaméter folyamatos értékelésével biztosítja az adatmátrix kódok olvashatóságát a teljes termelési ciklus alatt.

 

Sensopart FA 45Szinte mindenkivel megtörtént már, hogy bevásárlás alkalmával a szupermarket pénztáránál egy-egy termék vonalkódja a pénztárgép számára nem volt olvasható, így a pénztáros kénytelen volt manuálisan megadni a kódot. A kód olvashatatlansága a szupermarketben némi időveszteséget, és bosszúságot okoz, az ipari termelési-, és logisztikai folyamatokban azonban komoly veszteségeket okozhat. Amennyiben az ipari folyamatok esetében a termékek azonosítására használt adatmátrix kód nem olvasható, az akár megakadályozhatja az egyéb szempontból hibátlan termék felhasználását. Ennél fogva fontos, hogy ne csak a termék, hanem a termékkel kapcsolatos információkat hordozó adatmátrix kód minőségét is ellenőrizzük. A kódok minőségének ellenőrzéséhez használhatjuk az ISO/IEC 15415 által meghatározott minőségparamétereket.

Sokoldalú alkalmazási lehetőség

Az FA 45 kódolvasó ugyanúgy alkalmas a kódok vizsgálatára pl.: jelenlét, olvashatóság, mint a gyártási folyamat során felhasznált termékek megfelelő sorrendjének ellenőrzésére, a termelési folyamat különböző pontjain kódok beolvasásával, és az adatok vezérlésbe továbbításával.

Sensopart FA 45Egyszerű paraméterezés menük nélkül

A kódolvasó paraméterezése egyszerűen kezelhető szoftver segítségével történik. Minden szükséges paraméter beállítása egyetlen képernyőnyi, un. paraméterező lapon megjelenő parancsokkal lehetséges, nincs szükség menük használatára. Az egyedi kódok mintán keresztül taníthatók be. Több lépcsős betanítási folyamattal a kódnyomtatás tűrését is meg tudjuk adni. Lehetőség van un. élőkép üzemmód választására ami jelentősen leegyszerűsíti , és pontosabbá teszi a kódolvasó beállítását, pozícionálását.
A kódolvasó alapját a már sokak által jól ismert FA 45 vision-szenzor adja, amelyet  alak- és szín felismerési feladatokra több partnerünk megelégedéssel alkalmaz. A szenzort 6 illetve 12 mm fókusztávolságú optikával, integrált piros illetve fehér LED-es megvilágítással lehet választani.

Sensopart FA 45Gyors sokoldalú kommunikáció

A paraméterezést követően a szenzor önállóan, külső egység nélkül olvassa be és értékeli a kódokat. A kódolvasó képes a vezérléssel akár négy kimeneten keresztül kommunikálni. Információkat szolgáltat az aktuális üzemállapotról, a kód sikeres beolvasásáról, illetve a kód értékelésének eredményéről.
Maximálisan 32 kódot tud tárolni az eszköz. Az egyes kódok között a paraméterezés során logikai kapcsolatokat hozhatunk létre. A kód tartalma RS 422, illetve Ethernet csatlakoztatással további feldolgozásra továbbítható.

Teljes körű terméktámogatás 

A Sensopart FA 45 kódolvasó rendkívül egyszerűen ugyanakkor széles körben alkalmazható, kompakt optikai eszköz, amelynek alkalmazásában 15 éves cégünk sokoldalú tapasztalatokkal rendelkezik. Mérnökirodánk természetesen nem csak a terméket, hanem tejes körű műszaki támogatást, alkalmazási segédletet és a készülék használatának betanítását is kínálja.

 

 


Forrás : https://www.ntk-kft.hu