Modern ember-gép kapcsolat az intuitív kezeléshez (Schmersal)
2011.10.13.
Előre, hátra, jobbra és balra:

a Schmersal-csoport rugós joystick kapcsolói lehetővé teszik a kezelő számára, hogy egyszerűen vezéreljen gépmozgásokat akár négy különböző irányba, de az eszközök tetszés szerinti, egyéb HMI-vezérlési funciók megvalósítására is felhasználhatók.

A joystick kapcsoló alkalmazása megkönnyíti a géptervező munkáját azzal, hogy egy kapcsolóelemben egyesíthet négy funkciót. Ezzel jól áttekinthető, kompakt kezelőfelületet alakíthat ki a gépek, berendezések vezérlőfelületén. Ugyanakkor az ember–gép kapcsolat leegyszerűsödik, lehetővé téve az intuitív és hibamentes működést, amely nemcsak a gép biztonságos működését eredményezi, hanem a termelékenységet is növeli.

A kapcsolósorozatot rugós visszatérítéses vagy pozícióban maradó változatban kínálja a gyártó, amelyek irányonként is variálhatók. A kiviteltől függően beépíthetők 22 vagy 30 mm-es furatba is. A véletlen működtetést mechanikus retesszel megakadályozhatjuk, amelyet egyszerűen, két ujjal meghúzva a kezelő kioldhat, és a megfelelő irányba mozdíthatja a kart.

A robusztus, de ergonomikus kialakítás hosszú élettartamot tesz lehetővé még szélsőséges működési körülmények között is. Az IP 69K védettségi osztálynak megfelelő kialakítása miatt szükség esetén akár magas nyomású mosóval is tisztítható. A felhasznált anyagok oldószer- és vegyszerállók, ezért széles körben használhatók.

A Schmersal-csoport a joystick kapcsolóit a hannoveri Ligna faipari gépkiállításon is bemutatta, ahol kizárólag a magas színvonalú gépek és műszaki termékek képviseltethették magukat. A cég ezen a szakvásáron most állított ki először, annak ellenére, hogy számos vezető faipari gépgyártó cégnek a beszállítója már hosszú évek óta.

A gépgyártók érthető okokból választják előszeretettel a Schmersalcsoport termékeit, hiszen magas műszaki színvonaluk mellett az ár/érték arányuk is megfelelő.

További információ itt.


Forrás : https://www.ntk-kft.hu