Sensopart - BlueLight szenzorok a hatékonyság növeléséért
2017.04.05.
Sensopart  - BlueLight szenzorok a hatékonyság növeléséért
Optikai szenzorokat széles körben alkalmaznak az ipari automatizálásban, azonban kevesen ismerik, a Sensopart BluLight kimagasló technológiáját, mely további lehetőségeket biztosít.
A kék fény fizikai tulajdonságai sok esetben kedvezőbbek, mint a hagyományos vörös fényé, ezért a Sensopart külön sorozatot fejlesztett ki.Optikai szenzorokat széles körben alkalmaznak az ipari automatizálásban, azonban kevesen ismerik, a Sensopart BluLight kimagasló technológiáját, mely további lehetőségeket biztosít.
A kék fény fizikai tulajdonságai sok esetben kedvezőbbek, mint a hagyományos vörös fényé, ezért a Sensopart külön sorozatot fejlesztett ki rá.

A kék fénynek köszönhetően megbízhatóbban detektálja a fényes felületeket (akár éles szögben is), az átlátszó tárgyakat, ill. a sötét alkatrészeket. Ilyenek lehetnek például a lakkozott tárgyak, a bevonatolt fém felületek, festett műanyagok, vagy akár az átlátszó üvegek, Petri-csészék, kanülök, ill. a nagyon sötét tárgyak, mint például a napelemek, vagy egyes gumi, ill. műanyag alkatrészek.

A BlueLight sorozat három ház típusba épül be, a különböző teljesítményekhez igazodva. 
Az F10 BlueLight, F25 BlueLight és F55 BlueLight nagyobb érzékenységi kapacitása miatt költséghatékony megoldást jelentenek a különböző iparágakban, mint például: 
További fontos jellemzők:

Forrás : http://www.ntk-kft.hu